vijesti www.metkovic.hr

 Film

Projekcija filma posvećena o. Anti Gabriću

Metković, 19.10.2018. - Povodom obilježavanja 30. obljetnice smrti hrvatskoga misionara oca Ante Gabrića u subotu će u Galeriji GKS-a biti prikazan igrano-dokumentarni film Preporučena posveta, koji je sa suradnicima snimio scenarist i redatelj Goran Matić, autor više kazališnih komada što ih je proteklih godina publika jako dobro primila.

Pomoćnica redatelja je Ivana Čarapina, snimatelj Ivan Ico Petrov, montaža Marin Veraja (Fotostudio 'Veraja'), snimanje i obrada zvuka Tereza Sršen (Radio Narona), glumci: Ivan Bebić i Ivo Veraja, sudjeluju: Ivana Čarapina, fra Ante Bilokapić, dr.sc. Ivan Jurić i dr.sc. fra Andrija Nikić, naratori: Ivana Čarapina, Ivan Bebić i Leonarda Sršen.

Projekcija pod pokroviteljstvom Grada Metkovića počinje u 19:30, a nakon nje u organizaciji Srednje škole Metković i školske Udruge Mladi oca Ante Gabrića u predvorju GKS-a bit će upriličena degustacija neretvanskih i indijskih jela te prikupljanje humanitarne pomoći za obnovu stare škole English Medium School u Mariapoliju u indijskom Zapadnom Bengalu. – S radošću vas pozivamo da nas počastite svojim dolaskom i pružite podršku svim nastojanjima koja ovaj grad želi ostvariti u razvijanju svijesti o veličini i značaju oca Ante Gabrića – stoji u pozivu gradonačelnika Dalibora Milana.