vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Podrška ženama oboljelima od karcinoma dojke

Metković, 15.10.2018. - Vijeće KoHOM-a (Koordinacija hrvatske obiteljske medicine) održano je 13. listopada 2018. u Koprivnici. U stručnoj raspravi o svakodnevnim problemima iz ordinacija liječnika obiteljske medicine sudjelovali su predstavnici podružnica koji nastavljaju tradiciju održavanja vijeća diljem Hrvatske kako bi uvijek netko od njihovih članova bio u ulozi domaćina.

Uz svakodnevne stručne teme i probleme, liječnici obiteljske medicine okupljeni ovog puta u Koprivnici sjetili su se i „ružičastog listopada“. Balonima, šalovima i drugim detaljima u simboličnoj roza boji odaslana je s Vijeća KoHOM-a podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke.

– Mi smo uz svoje pacijente, i danas na ovom skupu djelujemo preventivno i upozoravamo žene da obrate pozornost na zdravlje dojke, odazovu se preventivnim pregledima i spase svoje živote. Uz vas smo drage naše pacijentice i žene koje se hrabro nosite s tom bolešću do ozdravljenja – poručila je dr. med. Sonja Barač i njezine kolegice i kolege sa skupa KoHOM-a u Koprivnici.