vijesti www.metkovic.hr

 Šport

VK Biokovo ukupan pobjednik, a domaćim veslačima devet medalja

Metković, 15.10.2018. - Šesta Minikup regata Veslačkoga saveza Dalmacije, ujedno i jubilarna, XXX. Neretvanska regata okupila je jučer na Neretvi 11 veslačkih klubova, čijih je 144 natjecatelja veslalo na 500 m dugoj stazi uz Šetalište 116. brigade HV-a.

Na regati su sudjelovali veslački klubovi Gusar Split, Biokovo Makarska, Neptun Dubrovnik, Ošjak Vela Luka, Mornar Split, Jelsa, Marina Kaštela K. Kambelovac, Dupin Tisno, Rama, Zagreb i domaćin Neretvanski gusar, čiji su veslači osvojili tri zlatne, četiri srebrne i dvije brončane medalje.

Veslale su se ukupno 32 muške i ženske utrke u kadetskim i juniorskim kategorijama. Od 19 natjecatelja Neretvanskoga gusara njih se čak 11 uspjelo popeti na pobjedničko postolje. Marijan Filipović je u kategoriji juniora osvojio srebro, Marin Plečaš u kategoriji kadeta broncu, Luka Popović u kategoriji kadeta srebro, Ivan Obrvan u kategoriji kadeta srebro, Ivan Ivić u kategoriji kadeta zlato, Nikola Mijić u kategoriji kadeta zlato, dvojac braće Gabrijela i Mateja Šiljega u kategoriji kadeta srebro, dvojac Gabrijel Gluščević i Toni Milan u kategoriji kadeta zlato i Nikola Petrušić u kategoriji juniora broncu.

Ukupno je među kadetima najbolji bio VK Biokovo, a među juniorima HVK Mornar. Sveukupni pobjednik regate sa 129 bodova je VK Biokovo, slijede VK Mornar sa 120 bodova i VK Marina Kaštela s 87 bodova, a na četvrtom je mjestu naš VK Neretvanski gusar sa 65 bodova.

U Klubu ističu da su vrlo zadovoljni rezultatima, no još im je važnije pozitivno ozračje koje k veslanju privlači sve više djece. – To nam najljepši dar za 50. obljetnicu osnutka Kluba – rekao je predsjednik Uprave Vido Jeramaz.