vijesti www.metkovic.hr

 

Pojačane aktivnosti prometne policije

Metković, 12.10.2018. - U noći sa subote na nedjelju, 13./14. listopada policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodit će pojačani nadzor i sankcioniranje svih uočenih prometnih prekršaja.

Na području Postaje prometne policije Dubrovnik poduzimat će se aktivnosti prioritetno usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje „četiri glavne ubojice u prometu“ odnosno prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisne uporabe mobitela.

U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i sva raspoloživa tehnika. Poduzimanje navedenih mjera u svrhu povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu prometna policija nastavlja i dalje.

Još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i na taj način zaštite vlastiti život, ali i živote ostalih sudionika u prometu – poručuju iz Policijske uprava dubrovačko-neretvanske.