vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Bespovratnim sredstvima do znakova kvalitete

Metković, 2.10.2018. - Godine 1997. znakovi „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ krasili su samo šest hrvatskih proizvoda, dok je danas preko 200 proizvoda i usluga postalo vidljivijim i prepoznatljivijim potrošačima u zemlji i svijetu. Znakovi su registrirani u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao zajednički jamstveni žigovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Od 10. rujna 2018. znakovi se mogu dobiti putem bespovratnih sredstava iz fondova EU.


Naime, Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisalo je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga "Znakovi kvalitete". Projekti će se sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. u ukupnoj vrijednosti od 7,5 milijuna kuna.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem dobivanja znakova kvalitete kojima će povećati tržišnu konkurentnost te pridonijeti povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda, usluga i djelatnosti. Bespovratnim sredstvima putem vaučera sufinancirat će se projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete: „Hrvatska kvaliteta“, „Izvorno hrvatsko“, „Tradicijski obrti“ i „Umjetnički obrti“.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava po projektu je 4.000 kuna, a najviši iznos potpore za pojedini projekt je 75.000 kuna.

Dostavom popunjenog, ovjerenog i potpisanog zahtjeva koji se nalazi na web stranici ZNAKOVI HGK započnite postupak za proces dodjele znakova.

Popis dokumenata i procedura može se pronaći na web stranici
eFONDOVI

Ovo je prilika da dobijete potporu te besplatno steknete pravo na uporabu znakova kvalitete HGK!

Brendiranjem svojih proizvoda i usluga znakovima kvalitete povećava se nacionalna konkurentnost, njeguje izvornost i poštuje tradicija!