vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Projekt 'Za veselu starost br. 2' – obilježavanje Međunarodnoga dana starijih i nemoćnih osoba

Metković, 1.10.2018. - U sklopu Projekta Za veselu starost br. 2, što ga Udruga DOBRA provodi uz potporu grada Metkovića i u partnerstvu s Udrugom Otac Ante Gabrić i Domom za starije osobe i rehabilitaciju Metković, danas je u Domu proslavljen Međunarodni dan starijih i nemoćnih osoba.

Projekt Za veselu starost br. 2 provodi se na području doline Neretve sa svrhom integracije starijih osoba u život zajednice, kako bi se projektnim aktivnostima poboljšala kvaliteta njihova življenja te poveznica starijih i mladih osoba, tj. volontera.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. To je, također, dan kada se vrjednuju doprinosi starijih ljudi društvu.

Udruga DOBRA je povodom obilježavanja toga dana za svoje korisnike te korisnike Doma i Udruge Otac Ante Gabrić pripremila zabavni program i zajedničko druženje. Uz pomoć volontera predstavnici DOBRE za sve su korisnike na kreativnim radionicama izradili prigodne darove.