vijesti www.metkovic.hr

 Priroda

Upoznajte bolje NP Krka

Metković, 6.7.2018. - U sklopu Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu Metković 2018. tijekom vikenda će se na Trgu kralja Tomislava predstaviti Nacionalni park Krka.

Kao jedan od osam naših nacionalnih parkova smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Rijeka Krka je prirodni i krški fenomen, a poznata je po svojih sedam sedrenih slapova.

Ako želite saznati nešto više o NP Krka dođite u subotu i nedjelju pogledati Europsko prvenstvo i osvojiti nagrade!

Osim info pulta, ekipa iz NP Krka u parku će organizirati različite igre kao što su koodbojka, kružić križić i podna igra na travi etnoslagalica, šišmiš lov, pitalice i slično. Koodbojka je dosta popularna igra među djecom, a mogu je igrati i odrasli. Šišmiš lov je igra u kojoj djeca pomoću improviziranih ribičkih štapova pokušavaju šišmišu uhvatiti hranu. Etnoslagalica je podna igra preko koje djeca uče floru i faunu Nacionalnog parka Krka.

Posjetitelji štanda mogu nešto i naučiti o NP Krka i rijeci Krki pa mogu osvojiti i prigodne nagrade. Igre su namijenjene svim uzrastima, od naših najmlađih do onih koji se mlado osjećaju: Zato dođite na Trg kralja Tomislava i u Gradski park u subotu i nedjelju.

Podržite kajakaše i kanuiste, naučite nešto novo i igrajte se - možda i osvojite neku nagradu!