vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Radovi u središtu i na periferiji grada

Metković, 3.7.2018. - U Metkoviću se trenutno na dvama mjestima obavljaju radovi na uređenju nogostupa, tj. na asfaltiranju kolnika.

UUlici kneza Domagoja, od Ul. don Radovana Jerkovića do Autobusnoga kolodvora, te odvojku koji pripada Trgu bana Jelačića radi se na rekonstrukciji nogostupa ukupne duljine zahvata od oko 270 metara. Investitor toga 287.500 kn vrijedna projekta je Grad Metković, koji je za to sredstva osigurao u Proračunu za 2018. godinu, dok je za izvođača radova u postupku jednostavne nabave odabrano Trgovačko društvo Kain građenje d.o.o. Metković. Projektom je predviđena izmjena postojećega rubnjaka i popločavanje nogostupa betonskim kockama. Budući da slijedi izgradnja dvaju rotora na raskrižjima Ulice Ante Starčevića s Ul. don R. Jerkovića i Kralja Zvonimira, pri čemu je predviđena i izmjena nogostupa, tim bi se projektom zaokružila rekonstrukcija nogostupa u užem središtu grada. Zbog radova je na snazi privremena regulacija prometa pa se građani mole za razumijevanje.

Ulica Vrbovci najudaljenija je metkovska ulica od gradskoga središta i jedna od rijetkih neasfaltiranih ulica. U njoj su izvedeni 122.000 kn (s PDV-om) vrijedni radovi na asfaltiranju kolnika u dužini od 240 m i širini od tri metra. Izvođač je Asfalt inžinjering d.o.o. Metković. Prije asfaltiranja, vodeći računa o usklađenosti radova, Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju rekonstruirao je vodovodnu mrežu, što je s PDV-om stajalo 91.000 kn. Kada se za to u proračunu osiguraju sredstva pristupit će se i izgradnji javne rasvjete.