vijesti www.metkovic.hr

 stanovanje

Ministar Štromar i zamjenik gradonačelnika Raić svečano uručili ključeve stanova

Metković, 30.5.2018. - Nova POS-ova zgrada na kraju Ulice Ante Starčevića jučer je dobila prve stanare. Ključeve stanova na prigodnoj ceremoniji uručili su im ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i zamjenik gradonačelnika Damir Raić.

Ministar Štromar do novogradnje je došao u pratnji zamjenika gradonačelnika Raića, zamjenice župana Žakline Marević i direktora APN-a Slavka Čukelja te pročelnika JU Grada Metkovića Ivice Popovića. Pred zgradom ih je dočekao Željko Glavinić, direktor tvrtke MGA nekretnine, koja je obavila građevinske radove.

Okupljenima se prvo obratio Raić te im čestitao na useljenju u stanove koje su kupili po povoljnim uvjetima. Direktor APN-a Čukelj zahvalio je Gradu Metkoviću što se odrekao komunalne naknade u visini od 1.700.000 kn pa tako omogućio da cijena četvornoga metra stana bude ispod 1000 €. Zadovoljstvo predaje ključeva podijelio je sa stanarima i ministar Štromar, kazavši da je za mnoge poticana stanogradnja jedina mogućnost rješavanja stambenoga pitanja. – POS se pokazao kao uspješan model za kojim vlada velik interes građana, a posebno je izražen ovdje na obali gdje su nekretninama skočile cijene – rekao je.

Ključeve novih stanova preuzeo je 21 stanar, dok zgrada ukupno ima 55 stanova različitih veličina. Investicija je bila vrijedna oko 29.000.000 kn, od čega je Republika Hrvatska sudjelovala s 10.000.000 kuna poticajnih sredstava. U podzemnoj garaži ima mjesta za 38 automobila, a oko zgrade uređeno je još 17 parkirnih mjesta.