vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Udruga 'Otac Ante Gabrić' otvorila svoja vrata

Metković, 24.5.2018. - S prvim jutarnjim zrakama sunca Udruga Otac Ante Gabrić otvorila je svoja vrata kako bi i ove godine sudjelovala u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga te predstavila niz aktivnosti koje redovito provodi tijekom cijele godine.

Program je započeo mjerenjem krvnog tlaka i šećera, a nastavio se rekreativnom tjelovježbom na kojoj su uz korisnike i posjetitelje sudjelovali i učenici posebnog razrednog odjela i posebne odgojno-obrazovne skupine OŠ Stjepana Radića. Druženje pod nazivom Kako su živjeli naši stari proteklo je u druženju s učenicima 4. razreda OŠ Stjepana Radića koji su predstavili Projekt Kulturna baština nas oplemenjuje. Tijekom predstavljanja Projekta oživljavao se i zavičajni govor. Povratak u prošlost potaknuo je starije da se prisjete teških uvjeta života u njihovoj mladosti, a djeca su ih sa zanimanjem slušala. Na kraju je sve razveselila neretvanska zdravica. Zainteresirani sugrađani su informirani o uslugama pomoći u kući, organiziranim dnevnim aktivnostima za starije te o ostalim projektnim aktivnostima i mogućnostima volontiranja u Udruzi, a upriličena je i izložba uradaka nastalih na kreativnim radionicama. U poslijepodnevnim satima održana je kreativna radionica na kojoj su se od komadića platna izrađivali zanimljivi ukrasni predmeti ili jastučići za igle. Dan je završen druženjem uz neretvanske zdravice, izradu frizura s pletenicama te pjevanjem starih neretvanskih pjesama.

Udruga Otac Ante Gabrić već deset godina svojim radom potiče aktivnu društvenu participaciju starijih, povezuje starije s drugim generacijama u zajednici, ustanovama i institucijama, sudjeluje u izvaninstitucionalnom odgoju i obrazovanju djece i mladih te istovremeno potiče volonterstvo i jačanje međugeneracijske solidarnosti u zajednici.