vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Maturanti u plesu najveće četvorke

Metković, 23.5.2018. - Jučer su nas mediji zatrpali vijestima o tzv. maturantskim norijadama, ističući uglavnom negativne primjere. U Metkoviću je bilo drukčije.

Nakon što su veselo i bučno u pratnji svojih razrednika prošli gradom, maturanti su se okupili na Trgu kralja Tomislava kako bi sudjelovali u najvećem sinkronom plesanju četvorke na svijetu. Njima su se pod vodstvom Dalibora Dominikovića iz Plesne škole Calypso pridružili kolege iz nižih razreda srednjih škola i „mali maturanti“, kao i kolege iz Vrgorca i Opuzena.

Pred podne pozdravio ih je gradonačelnik Dalibor Milan i zaželio im uspjeh u nastavku školovanja, a točno u podne počelo je plesanje četvorke/quadrille/kvadrilje – jednoga od najpoznatijih europskih društvenih plesova XIX. st. Naročito su bile popularne one koje su pisali Straussi. Upravo na taktove iz operete Šišmiš Johanna Straussa mlađega maturanti su 14. put u Metkoviću plesali četvorku. Naime, prva je plesana 2005. godine. Nakon nje priređena im je zabava uz DJ Dirku.