vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Karlo Senta najbolji na državnom Natječaju 'Moja prva knjiga'

Metković, 23.5.2018. - Već četrnaestu godinu zaredom Udruga Kalibra iz Karlovca provodi Natječaj za najbolje autorske slikovnice pod nazivom Moja prva knjiga. To je državni Natječaj za učenike osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koji uključuje pisanje i ilustriranje vlastite priče, a glavnu nagradu, tiskanje je slikovnice, ravnopravno dijeli sedmero učenika.

Ove godine na natječaj je pristiglo 726 slikovnica, što govori o velikom zanimanju za taj vid stvaralačkog izražavanja učenika. Članovi žirija – književnice Silvija Šesto i Sanja Pilić, predsjednica Udruge Kalibra Maja Kurs te suradnici Kalibre izabrali su najbolje i najoriginalnije slikovnice.

Među prvima je izabran učenik OŠ don Mihovila Pavlinovića Karlo Senta iz 8. d razreda sa svojom slikovnicom Sreća, koja je dobila sve pohvale članova žirija na završnoj radionici u Karlovcu 19. svibnja 2018., a na kojoj se utvrđivala autentičnost uradaka prvoplasiranih natjecatelja. Karlova mentorica je knjižničarka Katica Salacan.

Čestitamo Karlu i njegovoj mentorici!