vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Za KK Metković tri zlata, dva srebra i dvije bronce

Metković, 21.5.2018. - Karate-klub Metković jučer je pod vodstvom trenera Dina Žderića s 22 natjecatelja u borbama nastupio na Međunarodnom karate-turniru 2. Split karate cup, na kojemu je sa 655 natjecatelja nastupio 51 klub iz Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Medalje su a KK Metković osvojili: Duje Mihaljević dva zlata u učenicima i mlađi kadetima, Ante Leontić zlato u učenicima, Karla Pezić srebro u učenicama, Ante Krstičević srebro u kadetima, pobijedivši u dva kola, u zadnjem viceprvaka svijeta, ali zbog ozljede u tom meču nije mogao nastupiti u finalu. Bronce su osvojile Lucija Utovac u kategoriji mlađe kadetkinje i Josip Obradović u kategoriji učenici.

U repasažu za broncu borili su se Sara Đukić, Duje Žderić, Klara Volarević, Ema Galov, Ivan Gujinović, Nino Volarević, Anja Pokrajac i Petar Borovac ali ovaj put su ostali bez medalje i plasirali se na peta mjesta.

Nastupili su još Ante Juračić, Dora Galov, Iva Vučić, Ivan Bebić, Matea Bebić, Katja Jerković, Laura Bebić i Nera Grljušić.

Sljedeći tjedan u četvrtak prema Bugarskoj u Sofiju putuju natjecatelji KK Metković, kadeti Ante Krstičević i Petar Borovac i mlađa kadetkinja Lucija Utovac gdje će za reprezentaciju Hrvatske nastupiti na Svjetskoj karate ligi za mlade (WKF YOUTH LEAGUE) koja ima četiri kola, pored Bugarske, Italija-Venica, Mexsico-Cancun i Hrvatska-Umag.

Koliko je jaka liga, dovoljan je pokazatelj da Krstičević u svojoj kategoriji - 63 kg ima 78 protivnika, Borovac u - 70 kg ima 57, a Utovac u kategoriji +47, protiv sebe ima 61 suparnicu.