vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Otkriven još jedan 'skimmer' na bankomatu

Metković, 16.5.2018. - U kasnim popodnevnim satima jučer, 15. svibnja nakon dojave građanina, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su na bankomatu u zoni stare gradske jezgre pronašli tzv. skimmer, odnosno uređaj za očitavanje bankovnih kartica.

Riječ je o elektronskom sklopu s video kamerom i baterijom čija je svrha očitavanje zaštićenih podataka bankovnih kartica. Za sada nije utvrđeno da je postavljenjem „skimmera“ došlo do materijalne štete, a policija je uređaj izuzela i provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja osoba ili osobe koje su ga postavile.

Kako bi izbjegli mogućnost zlouporabe bankovnih kartica i krađe identiteta, ovim putem želimo dati upozorenje našim sugrađanima da prilikom korištenja bankomata apsolutno poštuju sigurnosne upute otisnute na bankomatima. Ukoliko uočite bilo kakvne neuobičajene detalje, molimo da o tome bez odgode obavijestite banku ili policiju na broj 192.
  

Pojačan nadzor policijskih službenika prometne policije

Tijekom sutrašnjeg dana policijski službenici prometne policije će na području Postaje prometne policije Dubrovnik provoditi pojačan nadzor i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, odnosno prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača i ostalih putnika u vozilu) i nepropisne uporabe mobitela.