vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Očekivano težak poraz od lidera prvenstva

Metković, 14.5.2018. - Ovih smo se dana Iza Vage nagledali golova. Nakon Neretvinih 7:0 u mreži gostiju, jučer su svi završili u mreži domaćina, čak njih 10.

Igračice ŽNK Neretva jučer su ugostile izrazitoga lidera prvenstva ŽNK Osijek, koji je ove sezone, kolo prije kraja, u 17 kola ubilježio 51 bod te tako i teoretski osigurao naslov prvaka, bez obzira na to kako će sljedeće kolo igrati protiv drugoplasiranoga Splita jer od njih ima bolju gol-razliku, čak za 100.

Ipak, težak poraz naših nogometašica treba staviti u kontekst Osijekove superiornosti. Cure s Drave u ovome su prvenstvu bile više nego „darežljive“ trpajući golove u protivničke mreže. Tako su ih Marjanu dale 18+9, Rijeci 12+19, Trnavi 24+24… pa je Neretvina mreža s 10+10 golova još dobro prošla.

Već od prvoga sučeva zvižduka pokazalo se da će aktivnu ulogu na terenu imati samo jedna momčad. Domaće su impresionirane snažnim protivnikom igrale u grču, a ono malo igre na gostujućoj strani bilo je nedostatno da se ugrozi protivnička mreža. Nekih je poluprilika i bilo, ali su iskusne Osječanke to rutinski rješavale.

Neretva se grčevito branila do 11. minute, kada joj je mrežu načela Lorena Balić. Nakon još tri primljena gola u prvome poluvremenu domaće su posustale, a fizički puno spremnije iskusnije gošće u drugome su poluvremenu Jelenu Kešinu natjerale da loptu iz svoje mreže vadi još šest puta.

Neretva je kolo prije kraja na 5. mjestu, s time da može biti i četvrta pobijedi li Marjana, a Rijeka na domaćem terenu izgubi ili remizira s Katarinom Zrinskom, što baš i nije za očekivati budući da ih je u Čakovcu pobijedila 0:3.