vijesti www.metkovic.hr

 Socijalna skrb

Projekt 'Halo pomoć' predstavljen i u Metkoviću

Metković, 8.5.2018. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te višom savjetnicom za zdravstvo u UO za zdravstvo i socijalnu skrb DNŽ Vesnom Babarović, kao i djelatnicom Doma za starije i nemoćne Domu Christi Ivanom Bartulović predstavio je u Metkoviću Projekt Halo pomoć koji provodi Dubrovačko-neretvanska županija.

– Mi kao Županija puno radimo i nastojimo pomoći našim starijim sugrađanima stoga se i krenulo u realizaciju projekta koji će pomoći našim sugrađanima kojima ovaj uređaj pruža osjećaj sigurnosti – rekao je uvodno župan Dobroslavić.

Viša savjetnica za zdravstvo u UO za zdravstvo i socijalnu skrb Vesna Babarović istaknula je kako je riječ o projektu koji doslovno može spasiti nečiji život.

– Riječ je o aparatiću koji se nosi oko vrata i na kojem je tipka kojom se automatski poziva jedan od tri broja. U sklopu ovog projekta osigurat će se stalna 24-satna pomoć i dežurstvo, a kroz programsko rješenje osoba se može locirati i putem GPS-a u slučaju da se izgubi – rekla je Babarović, dok je djelatnica Doma Domus Christi Ivana Bartulović okupljenim novinarima i stručnoj javnosti demonstrirala funkcioniranje uređaja pozvavši svoj mobitel pritiskom na pucu.

Inače, cijena korištenja ovog aparatića je 70 kuna (plus PDV) mjesečno, a čime će se pokriti troškovi mjesečnog održavanja programskog rješenja potrebnog za njegovo funkcioniranje.
dubrovnik.org