vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

VIII. humanitarna likovna kolonija posvećena pok. Zupi

Metković, 7.5.2018. - U subotu je održana je VIII. humanitarna likovna kolonija Zaklade Neretvansko srce posvećena preminulom profesoru Tomislavu Zubčiću Zupi, koji je bio veliki dobročinitelj UOSI Prijatelj.

Nakon što su se okupili u udruginim prostorijama, umjetnici su u pratnji članova Udruge posjetili grob pok. Zupe, na kojemu su položili cvijeće i zapalili svijeće. Potom su se uputili u Pozlu Goru kod g. Jadranka Petrića, koji ih je srdačno pozvao na svoje imanje.

– Zahvaljujemo svim sudionicima i volonterima Zaklade Neretvansko srce koji svake godine nesebično ulažu i pomažu rad Zaklade, i to ne samo kada je likovna kolonija već i tijekom cijele godine. Sva prikupljena sredstva od prodaje doniranih slika bit će, kao i uvijek, uložena u humanitarne svrhe za najpotrebitije s područja doline Neretve. Sve slike možete pogledati u Udruzi Prijatelj, a pritom podržavajući rad i djelatnost Zaklade učiniti i dobro djelo kupnjom slika koje su umjetnici donirali jer sutra i sami možemo biti jedni od onih kojima je pomoć potrebna – rekla je Danijela Raić, radna terapeutkinja u UOSI Prijatelj.