vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

'Fantazija' uz Malu rivu

Metković, 3.5.2018. - Na 43 metra dugačkom i gotovo devet metara širokom minikruzeru Fantazija, koji je za ovu sezonu od obitelji Vuković iz Krila Jesenice iznajmila Agencija Katarina Line, jučer su s vlasnicom Agencije Katicom Hauptfled u Metković stigli predstavnici stranih agencija, kako bi se uvjerili u turističke potencijale našega kraja.

Goste je na Maloj rivi dočekao gradonačelnik Dalibor Milan, direktorica Turističkoga ureda TZ grada Metkovića i Magdalena Medar Ujdur i Dragan Tolić uz Turističkoga obrta Neretva info. Vedran Dragovići i osoblje Restorana Lopoč uz glazbu su ih ponudili domaćom kapljicom i fritulama.

Goste su pozdravili Dragan Tolić i gradonačelnik Milan, koji je rekao je dolazak jedne od naših najvećih agencija, kao što je Katarina Line, te agencija iz Južne Afrike, Australije Novoga Zelanda, SAD-a i Skandinavije dobrodošlo za turističku promociju Metkovića.

Gradonačelnik Milan i gđa Hauptfled razmijenili su prigodne darove, nakon čega su gosti posjetili naša dva muzeja; AM Narona i Prirodoslovni muzej, dok im je Restoran Lopoč organizirao vožnju lađom.

Tako Metković i dolina Neretve pomalo postaju sve prepoznatljivije turističko odredište, koje uz adute poput prirodnih ljepota, gastronomije i tradicijske baštine ima možda najvažniji – poslovičnu gostoljubivost neretvanskoga čovjeka.
I. Puljan