vijesti www.metkovic.hr

 Zaštita i spašavanje

Metkovski vatrogasci obučeni za spašavanje na vodi

Metković, 1.5.2018. - U Metkoviću je održan tečaj spašavanja na vodi u kojem je sudjelovalo 20 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava Metković i Kula Norinska te Javne vatrogasne postrojbe Metković.

Na tečaju su pripadnici navedenih postrojba polazili teorijsku i praktičnu nastavu, koju su održali vatrogasci iz JVP Vukovar; voditelj preventivnih poslova Stjepan Draganić te instruktori Davor Mikličanin i Mario Širić.

Teorijski dio nastave u trajanju od šest sati održan je u prostorijama JVP-a Metković, a praktični dio u trajanju od 18 školskih sati održan je na Unki na pontonu VK Neretvanski gusar u Metkoviću.

Tom je edukacijom postrojba DVD-a Metković bogatija je za 11 spašavatelja, DVD Kula Norinska za dva spašavatelja, a JVP Metković za sedam spašavatelja na vodi. Tako DVD i JVP Metković uz čamce za spašavanje imaju i obučene pripadnike postrojbe za te specijalne namjene

– Ovim putem još jednom zahvaljujemo našim kolegama i prijateljima iz Vukovara za nesebično prenošenje znanja i vještina u zaštiti i spašavanju – javljaju iz DVD-a Metković.