vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Metkovcima bogat program u 'Noći muzeja'

Metković, 27.1.2018. - Za XIII. Noć muzeja Metkovci i njihovi gosti mogli su posjetiti Arheološki muzej Narona u Vidu, Prirodoslovni muzej Metković te Edukativni centar Congeria – Jama u Predolcu. Uz besplatan ulaz i stručno vodstvo, svi su posjetiteljima pripremili i prigodan program.

U Prirodoslovnome muzeju Metković posjetitelji su osim stalnoga postava mogli vidjeti i drugu izložbu fotografija Krajolici, a za najmlađe je organizirana zabavna radionica i kviz.

Arheološki muzej Narona postavio je izložbu na temu metkovskoga sporta, a djecu su privukle radionice i igraonice na kojima su gradili drveni Augustej, sklapali fragmente posuda i sl. U Muzeju je postavljena i izložba Vid Vidu, koja će biti otvorena do 12. veljače.

Edukativni centar Congeria – Jama u Predolcu privukao je mnoge posjetitelje koji su razgledali samu jamu te se upoznali s jedinim podzemnim školjkašem na svijetu, a u suradnji s metkovskom ispostavom Hrvatske gorske službe spašavanja upriličio je atraktivnu pokaznu vježbu.