vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Ja iz ove zemlje ne idem!

Metković, 9.1.2018. - Jučer se u Vukovaru održalo svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Zaželi - programa za zapošljavanje žena. Predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava uručili su 18 novih ugovora predstavnicima udruga i jedinica lokalnih samouprava.

Na dodjeli su iz Metkovića sudjelovali predstavnici Udruge DOBRA, čiji je projekt Ja iz ove zemlje ne idem! ugovoren u iznosu od 2.692.456,66 kn. Projekt će se u narednih 30 mjeseci realizirati na području općina Pojezerje, Slivno, Zažablje i grada Metkovića. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje - podružnica Dubrovnik, Centar za socijalnu skrb Metković, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, Općina Zažablje, Općina Pojezerje i Grad Metković.

– Ovo je do sad najveći projekt koji nam je odobren i koji je plod dugogodišnjeg rada svih naših zaposlenika i partnera. Sretni smo i ponosni jer ćemo kroz ovaj projekt na dvije godine utjecati na smanjenje nezaposlenosti žena i unaprjeđenje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba na području doline Neretve – izjavila je voditeljica i koordinatorica projekta Matija Vukša.

Projekt Ja iz ove zemlje ne idem! financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju od 2014. – 2020. Taj svečani čin označava nastavak uspješnoga Projekta Zaželi, najvećega projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda čija je ukupna vrijednost viša od 400 milijuna kuna i kojim će se na području cijele Hrvatske zaposliti četiri tisuće žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada.