vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Predstavljanje IX. Hrvatskoga neretvanskog zbornika

Metković, 2.1.2018. - Gradska knjižnica Metković, metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu pozivaju Vas na predstavljanje 9. broja Hrvatskoga neretvanskog zbornika u četvrtak, 4. siječnja 2018. u 19 sati u Gradskoj knjižnici u Metkoviću.

U sklopu predstavljanja dodijelit će se nagrade učenicima metkovskih osnovnih škola za posebna postignuća u poznavanju hrvatskoga jezika u školskoj godini 2016./2017. Zbornik će predstaviti glavni urednik zbornika Domagoj Vidović i Ivica Puljan, dugogodišnji suradnik.

Hrvatski neretvanski zbornik godišnje je glasilo Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu, koje se redovito objavljuje od 2009. godine. U zborniku se objavljuju raznovrsni tekstovi te se nastoje popuniti praznine prouzročene višedesetljetnim nepostojanjem redovite publikacije u kojoj bi se obrađivale neretvanske teme. U prvih je devet brojeva svoj trud ugradilo 186 autora ispisavši 3198 stranica, a u posljednjem je broju na 334 stranice raspoređeno 49 tekstova koje je napisalo 37 autora. Ovo je prvo javno predstavljanje zbornika o Neretvanskoj krajini. Svi su brojevi zbornika mrežno dostupni na e-adresi: www.drustvo-neretvana.hr.