vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Gradonačelnik posjetio prvu rodilju u 2018. godini

Metković, 2.1.2018. - U pratnji ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca i ginekologa dr. Živka Matuška, danas je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan u našemu rodilištu posjetio prvu rodilju u 2018. godini.

Gospođa Nikolina Doboš iz Ploča noćas je u 0:35 rodila sinčića Filipa teška 3700 g i dugačka 51 cm. Uz najbolje želje, gradonačelnik Milan joj je uručio cvijeće, a ravnatelj Štimac prigodan dar, što ga je prigodom svoga posjeta Metkoviću za tu prigodu ostavila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Čestitamo sretnim roditeljima!

Milan je napomenuo da je Grad Metković u svrhu pronatalitetne politike donio Odluku o daru za svako novorođeno dijete, dok je Štimac rekao da je prošle godine u našem rodilištu rođeno samo stotinjak djece, što predstavlja problem za funkcioniranje rodilišta. Dodatan problem je nedostatak ginekologa. Rodilište će raspisati Natječaj za zapošljavanje ginekologa, no Štimac ne vjeruje da će se tko javiti, budući da je kroničan nedostatak liječnika svih specijalnosti. Problem će se pokušati riješiti u dogovoru s matičnom ustanovom Općom bolnicom Dubrovnik, ali i oni pate od nedostatka liječnika specijalista.
I. Puljan