vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Za zdravije srce

Metković, 28.9.2017. - Povodom sutrašnjega Svjetskog dana srca, 29. rujna ljekarnički tim Ljekarne Draženović organizira javnozdravstvenu akciju u svrhu podizanja svijesti o važnosti zdravlja srca.

Svjetska federacija srca (World Heart Federation) obilježava taj dan na globalnoj razini, a Ljekarna Draženović će podržati tu inicijativu te donijeti dašak svjetskih događanja i u našu neretvansku sredinu.

Krvožilne bolesti, koje uključuju bolesti srca i moždani udar, prvi su uzrok smrti ili ubojice broj 1 u svijetu. Svake godine odgovorne su za 17,5 milijuna preranih smrti, a očekuje se da će se broj popeti na 23 milijuna smrti do 2030. godine.

Dobra vijest je da se veliki broj tih smrti može spriječiti s malim dnevnim promjenama.

Visoki krvni tlak najveći je faktor rizika za krvožilne bolesti, a zovemo ga tihi ubojica jer obično ne pokazuje znakove upozorenja ili simptome pa veliki broj ljudi ni ne zna da ga ima.

Stoga vas iz Ljekarne Draženović pozivaju da ih sutra od 9 do 11 sati posjetite u svim njihovim ljekarnama u Metkoviću i u Pločama, kako biste saznali koliki vam je krvni tlak i što možete učiniti da vaše srce bude zdravije.

Osim edukacije i savjetovanja pripremili su vam i dodatne pogodnosti.