vijesti www.metkovic.hr

 Šport

'Neretva' preko Nertve prenijela tri boda

Metković, 25.9.2017. - Pred preko 500 gledatelja jučer su se na igralištu ONK Metković prvi put u istome rangu natjecanja susreli domaći ONK Metković i NK Neretva, koja je prošle sezone ispala i III. HNL jug pa sada igra u I. ŽNL. Nakon dva kola Neretva je potvrdila da je favorit za prvo mjesto, tako i u trećemu, pobijedivši susjede s Preka s 3:0.

Sve je započelo u iznimno prijateljskom okruženju, zajedničkom fotografijom i uz bučno navijanje domaće skupine Jajani, koja se okupila na dnu zapadne tribine. Neretva je od početka preuzela terensku inicijativu, ali se na prvi gol čekalo do 19. minute. Gosti su na polovini terena domaćima oduzeli loptu, koja je došla do Neretvina kapetan Batinovića. On izbliza glavom prebacuje domaćega vratara Tolića, a na lopti natrčava Jerković i potvrđuje zgoditak. Tek što su domaći krenuli s centra, Neretva ponovno osvaja loptu na sredini terena, s lijeve strane prodire Batinović i iskosa precizno pogađa lijevi Tolićev kut. Neretva je imala još nekoliko prilika, ali otklonio ih je Metkovićev vratar. U 42. minuti zbog drugoga žutog kartona isključen je Neretvin Kaleb, nakon čega se Metković otvorio i nekoliko puta zaprijetio gostima.

Drugo je poluvrijeme donijelo otvoreniju igru s dosta poluprilika, no i s dosta pogrešaka na objema stranama. Ipak, iskusnija Neretvina momčad uspijeva u 61. preko Jerkovića doći do 3:0. On je jednu loptu, koju je skroz iskosa paralelno s aut-linijom uputio Batinović i koja je prošla pokraj mnogih igrača, iz neposredne blizine pospremio u nebranjen Metkovićev gol.

Do kraja utakmice vidjeli smo veliko htijenje domaćih da postignu barem jedan gol, no to im nije uspjelo unatoč tome što su se više puta našli u Neretvinu petercu, no vratar Mulać je bio siguran. Imala je i Neretva prilike povećati vodstvo, ali je u dva navrata dobro reagirao domaći vratar Tolić. Uglavnom, tri su boda ovaj put otišla Preko, kako Metkovci s obiju strana nazivaju drugu obalu Neretve. Čak se je i ovaj međumetkovski derbi dobio svoj naziv – Preko.

ONK Metković u sljedećem kolu gostuje u Orebiću, a Neretva Iza Vage dočekuje NK Grk iz Potomja.
I. Puljan