vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Splitskome Mornaru XXIX. Neretvanska regata

Metković, 23.9.2017. - Po idealnom vremenu danas se na Neretvi uz Šetalište 116. brigade HV-a veslala XXIX. Neretvanska regata, tj. V. minikup regata Veslačkoga saveza Dalmacije, čiji je suorganizator bio domaći VK Neretvanski gusar. Ukupni pobjednik je splitski HVK Mornar, drugi je splitski HVK Gusar, a treći VK Jelsa, dok su Metkovci s jednom zlatnom, četiri srebrne i dvije brončane medalje zauzeli sedmo mjesto.

Na regati je nastupilo oko 160 veslača iz 10 klubova; HVK Gusar Split, HVK Mornar Split, VK Neptun Dubrovnik, VK Ošjak Vela Luka, VK Dupin Tisno, VK Jadran Zadar, VK Biokovo Makarska, VK Jelsa, VK Neretvanski gusar Metković i VK Rama, koji su se na stazi dugoj 500 metara u 24 utrke natjecali u kategorijama kadeta i juniora. U kategoriji kadeta prvo je mjesto osvojio HVK Gusar, dok su obje juniorske kategorije pripale Mornaru, koji je i ukupni pobjednik regate.

Pehare najboljima uručili su: predsjednik VK Neretvanski gusar Vido Jeramaz, predsjednik Veslačkoga saveza Dalmacije Juraj Gamulin, glavna tajnica VSD-a Željana Musulin i veliki pehar ukupnome pobjedniku metkovski gradonačelnik Dalibor Milan. Sudili su: Ivica Botica, Nikša Skelin, Ante Kustura, Petra Gabre, Paulo Botica i Željana Musulin.

Među domaćim veslačima zlatnu medalju osvojio je kadet Nikola Mijić u skifu, srebrne su osvojili kadeti Šime Popović i Luka Popović u skifu, Toni Milan i Marin Plećaš u dvojcu na pariće te junior Nikola Vugdelija u skifu, a brončane medalje kadet Ivan Obrvan u skifu i junior Marin Krešić u skifu.
I. Puljan