vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Napreduju radovi na Lovačkome putu

Metković, 22.9.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas se sastao s članovima Koordinacijskoga tijela za praćenje provedbe Projekta Financiranje vodnokomunalne infrastrukture financiranog zajmovima Europske investicijske banke i Razvojne banke Vijeća Europe, kako bi se upoznao s problematikom dovršetka izgradnje kanalizacijskoga sustava aglomeracije Metković.

Na sastanku su bili Mijo Leko, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike - voditelj Službe za provedbu međunarodnih projekata, Marko Veselčić, Hrvatske vode - voditelj Jedinice za provedbu nacionalnih vodnogospodarskih projekata i Jurica Glavan, Hrvatske vode - Jedinica za provedbu nacionalnih vodnogospodarskih projekata. Poslije sastanka obišli su radove na dijelu Lovačkoga puta, koji su u završnoj fazi. Nakon toga izvest će se svi radovi na dionici u Nazorovoj od crkve do Puta kaštela.

Mi smo danas obišli radove u Zagrebačkoj ulici u kojoj se na dvama kritičnim mjestima postavljaju slivnici i kanalizacijske cijevi za odvodnju oborinskih voda u jarke na poljoprivrednim površinama iza kuća. To je privremeno rješenje, no svakako će djeci biti olakšan put do škole.