vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nove medalje za metkovske karate-klubove

Metković, 17.9.2017. - U Čitluku je jučer u organizaciji triju karate-klubova i Karate saveza BiH održan Međunarodni karate turnir DBG Open 201., na kojemu je iz šest zemalja nastupilo 55 klubova s 593 natjecatelja. Među njima su bili i članovi dvaju metkovskih klubova.

Za Karate-klub Metković nastupilo je 19 natjecatelja u borbama u kojima su osvojili 11 medalja, od čega dva zlata, četiri srebra i pet bronca.

Zlatne medalje osvojili su: Laura Ćulum u kategoriji djevojčice 11 godina -44 kg i Ante Leontić u kategoriji dječaci 10 godina -45 kg.

Srebra su osvojili Laura Bebić u kategoriji djevojčice 10 godina -30 kg, Nera Grljušić u kategoriji djevojčice 10 godina -37 kg, Katja Jerković u kategoriji djevojčice 10 godina -34 kg i Duje Mihaljević dječaci 10 godina -40 kg.

Brončane medalje osvojili su Lucija Utovac u kategoriji djevojčice 12 godina -50 kg, Klara Volarević u kategoriji djevojčice 10 godina -37kg, Anja Pokrajac ukategoriji djevojčice 10 godina - 30 kg, Karla Pezić u kategoriji djevojčice 11 godina-36 kg i Ema Vidović u kategoriji kadetkinje +54 kg.

U repasažnim borbama za treće mjesto nastupili su Ivan Batinović, junior, Ante Juračić kadet, Ante Krstičević, kadet ali bez uspjeha i plasirali se na peta mjesta. Za karate klub Metković nastupili su još Iva Vučić, Nino Volarević, Ivan Gujinović, Mišo Draženović i Petar Borovac.

Sljedeće natjecanje na kojima će nastupiti Karate klub Metković su Konjic open (BiH) i Kup Nikšića (Crna Gora).