vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Intenzivirat će se radovi na Lovačkome putu

Metković, 11.9.2017. - Radovi na izgradnja vodoopskrbne mreže i fekalnog kolektora u dijelu ulice Vladimira Nazora i dijelu Lovačkoga puta u Metkoviću započeli su u svibnju, ali je podizvođač Ipsum d.o.o zapao u financijske probleme pa su prekinuti, što je stvorilo silne probleme stanovnicima Lovačkoga puta, ali i građanima na putu do groblja.

Danas je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan organizirao sastanak na kojemu su uz njegove suradnike bili direktor tvrtke Metković d.o.o. Matko Jerković, koja je investitor, te predstavnici tvrtke Cestar iz Splita, koja je izvođač radova i čiji su radnici nedavno izašli na gradilište. Gradonačelnik Milan je rekao da je on zatekao takvu situaciju te je zahtijevao od izvođača da poveća broj radnika, kako bi se radovi ubrzali. Iz Cestara su rekli da će to učiniti, ali da će ugovoreni rok završetka radova 20. listopada biti nemoguće poštovati. Tijekom sljedećih petnaestak dana trebala bi biti dovršena prva faza radova od crkve sv. Ilije do odvojka prema ulici sv. Đorđa. Trenutno se na tome dijelu postavljaju granitne kocke, koje se, za razliku od prije, zalijevaju cementom i kvarcnim pijeskom pa bi kolnik trebao biti kvalitetniji. Potom bi se išlo u kompletnu izgradnju, uključujući i granitne kocke, od crkve do Puta kaštela. Tako bi stanovnici te ulice tijekom radova imali pristup preko Trga kralja Tomislava, a kada bi se nastavilo prema Verajinu guvnu pristup bi im bio od crkve.

Direktor Jerković je rekao da se nije išlo u raskid ugovora s izvođačem jer bi to značilo novi natječaj i nove rokove za njegovu provedbu pa bi situacija bila još gora, a upitna bi bila i sredstva koja su se dobila iz EU fondova.
I. Puljan