vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Košarkaška utakmica nakon 22 godine

Metković, 5.11.2006. - Prošlo je čak 22 godine otkako se u Metkoviću posljednji put odigrala seniorska košarkaška utakmica. Možda je previše reći da se košarka u naš grad vratila "na velika vrata", ali dvije pobjede u gostima i današnja uvjerljiva pobjeda KK Metkovića nad drugom ekipom KK Alkara zasigurno će privući ljubitelje košarke na tribine Gradske dvorane.
U 3. kolu B1 muške košarkaške lige – jug domaći KK Metković prvi se put službeno predstavio svojim sugrađanima u susretu sa košarkašima iz Sinja pobijedivši ih rezultatom 92:73. Od vodećeg koša koji je postigao Pekić Metkovci su stalno bili u vodstvu koje je u pojedinim trenucima prelazilo 20 koševa razlike. Da trener Brčić u drugome dijelu nije povukao ponajbolje igrače, davši priliku pričuvama s klupe, rezultat bi zasigurno bio i bolji.
Prikazana košarka zadovoljila je stotinjak gledatelja kojih će ubuduće, vjerujemo, biti i više. Kod domaćih s postignutih 20 koševa najbolji je bio centar Ivan Gabrić koji je dominirao u skokovima u napadu i obrani. Njemu su se sa 15, odnosno 14 koševa pridružili Dugandžić (odlično preuzeo obranu nakon Gabrićeva izlaska) i Pekić. Svojim uspješnim kontrama Alkare je na pristojnoj distanci stalno držao i Domagoj Vidović, a veteran Pero Ramić sa deset koševa pokazao je da se još može nositi sa znatno mlađima. Kod Alkara kao strijelci istaknuli su se Lovrić i Jenjić. Utakmicu su sudili dubrovački suci Pavić i Bačić.

  
   Košarkaši KK Metković u sezoni 2006/07
stoje: trener Boris Brčić, Dario Herceg, Frano Dugandžić, Jovan Koljbabić, Ivan Gabrić, Pero Ramić i Jure Ilić.
čuče: Lučano Erak, Jovo Pačić, Ivan Pekić, Domagoj Vidović i Mladen Vidović.