vijesti www.metkovic.hr

 Reagiranje

Zbog neodgovornih neplatiša u Industrijskoj upitna daljnja opskrba plinom

Metković, 11.6.2015. - Iako su stanari u Industrijskoj nakon godinu dana stalnih pregovora, intervencija i dopisa došli pred rješenje slučaja opskrbe plinom, u našu redakciju stiže informacija da je na samome kraju izbio problem zbog kojega bi ponovno moglo doći do prekida opskrbe.
    Naime, u ožujku je tvrtka Platanus uz odobrenje i dobru volju vlasnika Srećka Trojanovića napunila spremnike plina kako stanari ne bi još u zimi ostali bez toga važnoga energenta. U međuvremenu se spremnik ispraznio pa je Trojanović još jednom pristao na molbe stanara da im se iziđe ususret i napunio spremnik.
    Prije nekoliko dana stanari su nakon sastanka s gradonačelnikom postigli dogovor te je njih tridesetak odlučilo koristiti plin. Problem nastaje zbog dijela neodgovornih stanara koji su u konačnici odbacili plin, ali su ga koristili posljednjih mjeseci, no sada ne žele platiti nastale troškove. Platanus je napunio spremnike u dobroj namjeri i sada se g. Trojanović osjeća izigranim pa izgleda da će u Industrijskoj vrlo brzo opet doći do obustave opskrbe plinom.
    U dopisu stoji da su stanari zabrinuti oko razvoja te složene situacije jer bude li se išlo u smjeru potpune obustave trpjet će svi stanari, što je potpuno nepravedno prema onima koji godinama pošteno plaćaju taj energent, a posebno prema najmlađima kojima će biti uskraćeni normalni uvjeti života i to bez njihove krivnje.
    Činjenica je da u Industrijskoj postoje deseci stanara koji više neće koristiti plin. Dio njih pošteno je završio tu priču i ne ometa završetak ovoga slučaja, no preostala skupina stanara koja ne želi platiti potrošeni plin ugrožava one kojima je plin neophodan za svakodnevan život. – Zar će nam nakon iscrpljujućih pregovora, potrošenoga vremena i energije neodgovorni stanari/susjedi blokirati plin – stoji u zaključku dopisa stanara Industrijske koji žele nastaviti opskrbu plinom.