vijesti www.metkovic.hr

 Ekologija

Prikupljeno oko 50.000 boca

Metković, 27.1.2006. - Poduzeće Metković d.o.o. za komunalne djelatnosti od ponedjeljka je počelo sa otkupom PET boca, limenki, staklenih boca i staroga papira kojega za sada uzimaju samo od trgovina.


   Do danas su građani prikupili preko 50.000 plastičnih boca koje se, kao i stari papir, prešaju i prodaju firmama koje se bave otkupom otpada. Građanima se za donesenu ambalažu izdaje račun i odmah isplaćuje 50 lipa po komadu. Među prvima se u akciju uključila metkovska udruga "Ispod mosta" čiji članovi su po šumi na Predolcu skupili preko 600 boca svih vrsta. Osim financijske koristi još će veća korist biti u čuvanju okoliša i smanjenju količine otpada što se svakodnevno dopremi na gradski deponij u Dubravici. Za one koji ne znaju gdje završava naše smeće evo nekoliko prizora sa deponija kod kapelice Sv. Ante. (Klikom na slike možete ih povećati)

Naoko idilična slika kapelice Sv. Ante na Dubravici može se doživjeti samo pažljivim kadriranjem kroz objektiv fotoaparata. Samo nekoliko koraka dalje počinju prizori s nekog drugog svijeta.