vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Ivo Miro Jović u Metkoviću

Metković, 21.1.2006. - Jučer je predsjedavatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović posjetio Metković kao pokrovitelj likovne kolonije koja u Hotelu Narona se održava od petka do nedjelje.
   Organizatori kolonije su Palatino art galerija iz Zagreba i udruga Fortuna art pod vodstvom Darka Starešine. Kolonija okuplja tridesetak umjetnika iz Hrvatske, BiH, Ukrajine, Rusije i Kanade koji rade u tehnici ulja na platnu, pastela i akvarela. Od g. Starešine saznali smo kako će u ta tri dana u Metkoviću nastati stotinjak djela koja će se oko Uskrsa prodavati na aukciji, a prikupljena sredstva darovati djeci sa posebnim potrebama u Metkoviću.
   U razgovoru sa novinarima Jović je rekao kako osobno podržava izgradnju mosta kopno – Pelješac, te da je to unutrašnja stvar RH koja će pomoći razvoju Pelješca i otoka, a struka će se očitovati o mogućim problemima, dodavši kako most ni u kojem slučaju ne šteti razvoju Neuma. Spominjući Luku Ploče rekao je kako je to teritorij RH koji može puno  pomoći razvoju gospodarstva BiH i biti mu prozor u svijet. Posebno je istaknuo odluku s 83. sjednice Predsjedništva BiH o potpisivanju ugovora s RH o dvojnom državljanstvu na što se čekalo, rekao je, pet godina.

   U sklopu posjeta, predsjedavatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović sastao se u zgradi Gradskog poglavarstva s gradonačelnikom Metkovića Stipom Gabrićem i njegovim suradnicima, te je posjetio Ornitološku zbirku, Arheološku zbirku i muzejski lokalitet Narone u Vidu.