vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Mladi SDP-a ušminkali 'Gradsku vijećnicu'

Metković, 17.2.2015. - Članovi Foruma mladih SDP-a Metković prošloga su vikenda proveli akciju mini-uređenja prostorije u Zgradi političkih stranaka koja služi za sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića, ali i raznim građanskim udrugama i sl.
    Budući da je ta prostorija bila u jako lošemu stanju (krov prokišnjava, prozori se ne daju zatvoriti, sjedala propadaju…) forumaši su sastrugali stari nalič i pokrpali neravnine te s malo boje i puno volje upristojili taj prostor.
– Ovim putem zahvaljujem svim članovima Foruma mladih kao i članovima Gradske organizacije SDP-a Metković te simpatizerima koji su na bilo koji sudjelovali način u ovoj akciji jer se ljubav prema gradu i domovini pokazuje djelima, a ne samo s desnom rukom na srcu – rekao je predsjednik GO SDP-a Metković Krešimir Kuran.
Foto: FM SDP-a Metković


    Inače, vlasnik dijela krila zgrade u kojemu je 'Vijećnica' je Republika Hrvatska koju za tu zgradu nije briga i koja je prepuštena propadanju. Vlasnik drugoga dijela je SDP, dok je uvučeno krilo u kojemu su nekada sjedili SIZ-ovi pripalo Gradu Metkoviću.
    Već smo pisali da je Grad Metković pokrenuo projekt kojim od Državne uprave za upravljanje državnom imovinom traži da mu prepusti te prostore kako bi tamo bio društveno-kulturni prostor koji bi se dao na upravljanje građanskim udrugama. Od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Grad je na natječaju dobio 20.000 kn za idejno rješenje.
    Što se tiče Gradske vijećnice, u Gradu razmišljaju da prostor bivše Ornitološke zbirke Metković, u prizemlju zgrade u kojoj je Gradska uprava, urede za tu namjenu. Čeka se da se otvorenjem Prirodoslovnoga muzeja Metković taj prostor potpuno isprazni.