vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Tuga u Metkoviću
Metković, 6.1.2006. - Jučer je sve nas zaprepastila vijest o stravičnoj prometnoj nesreći kod Živogošća u kojoj je autobus sa dvadesetak putnika sletio u provaliju. Dvoje putnika je poginulo, a dvanaest teže ozlijeđeno. Detaljnije o nezgodi već ste zasigurno pročitali ili čuli u jednom od medija.
Građane Metkovića naročito je potresla vijest da je oboje stradalih iz našega grada. Marinu Jakiću, maturantu metkovske Gimnazije i aktivnom plesaču u folkloru KUD-a bilo je tek 18 godina. Pošao je preko školskih praznika posjetiti ujaka.
Časna sestra tamnoputa Jacquelin (Žaklina) Uwanyligira u Hrvatsku je stigla iz Ruande gdje je tijekom sukoba između plemena Tutsi i Huti upoznala humanitarni rad Sestara služavki Maloga Isusa. Jacquelin se osjetila pozvana, zbližila sa sestrama, a zadnjih pola godine provela je u njihovu samostanu u Metkoviću pomažući u skrbi oko starijih osoba. Kao što je Marin uskoro trebao maturirati tako je Jacquelin uskoro trebala dati trajni Zavijet.
Obitelji Jakić, časnim sestrama Služavkama Malog Isusa i svima koji su poznavali Jacquelin i Marina izražavamo iskrenu sućut