vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Zlato Tei Klarić

Metković, 30.11.2014. - U Pločama je 29. studenoga u organizaciji Hrvatskoga karate-saveza i Karate-kluba Porto Tolero održan III. Međunarodni karate-turnir Ploče open 2014. . Natjecalo se preko pet stotina natjecatelja iz 43 kluba iz Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a među njima se našlo i njih 32 iz dvaju metkovskih karate-klubova.
   Karate-klub Knez Domagoj na natjecanju je sudjelovao je s 20 natjecatelja, od kojih se na najviše postolje popela Tea Klarić, osvojivši zlatnu medalju u katama u kategoriji juniorke.
   U borbama je srebro osvojila Ivana Ilić u kategoriji mlađe učenice +36. Bronce u borbama uzeli su Ana Bebić u kategoriji mlađe učenice +36, Matea Bebić u kategoriji učenice -36, Ivan Marević u kategoriji kadeti -57, Ante Bebić u kategoriji kadeti -70 i Vedran Ćupurdija u kategoriji juniori +76.
   Medalje u katama dodjeljene su cicibanima Mariju Čarapini, Antoniju Čarapini, Vidi Vuletiću, Josipu Kravaru, mlađim učenicama Petri Kljusurić, Mihaeli Marević, Neri Šiljeg, Ani Bebić i mlađem učeniku Ivanu Bebiću.
   Na natjecanju su još sudjelovali Klara Marević, Pero Vuletić, Luka Marević, Luka Vuletić i Petar Jeramaz.

   Karate-klub Metković nastupio je s 12 natjecatelja koji su osvojili pet medalja. Posebno veseli nastup petero natjecatelja iz mlađe skupine koji su osvojili dvije medalje (Lucija Utovac srebro i Sara Đukić broncu). Srebrene medalje u borbama osvojili su Lucija Utovac, u kategoriji ml.učenice -36 kg i Bruno Jurković, u kategoriji juniora -61 kg, dok su brončane medalje u svojim kategorijama osvojili Sara Đukić, učenice -40 kg, Ante Krstičević, učenici -42 kg i Ivan Batinović, mlađi kadeti -41 kg. Nastupili su još Lucija Vištica, Ante Utovac, Marko Bartulović, Jakov Krmek, Ante Dugandžić, Ante Juračić i Antonela Perić, ali bez rezultata.