vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Održana XIII. sjednica Gradskog vijeća

Metković, 29.11.2014. - Gradsko vijeće Grada Metkovića jučer je pod predsjedavanjem Marina Veraje održalo svoju XIII. sjednicu na čijem se Dnevnom redu našlo šest točaka o kojima je raspravljalo 14 vijećnika.
     Prva točka bila je prijedlog Rješenja o dopuni Rješenja o imenovanju ulica i trgova na području grada Metkovića, a njegovim usvajanjem javna prometna površina uz Neretvu, od spoja s ulicom Hrvatskih iseljenika do spoja Splitske ulice s ulicom Andrije Kačića Miošića, nosit će ime Šetalište 116. brigade. Inicijativu je pokrenula Udruga veterana IV. gardijske brigade, a pozitivno mišljenje dalo je i Vijeće Mjesnog odbora Centar. Gradski vijećnici prijedlog su jednoglasno usvojili.
     Sljedeća točka bio je prijedlog Zaključaka o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o promjeni djelatnosti Gradskog kulturnog središta Metković. Kako je rečeno, Upravno vijeće GKS-a Metković je na svojoj 10. sjednici odlučilo da se postojeća djelatnost Ustanove proširi djelatnostima sporta. Obrazlažući prijedlog zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja je između ostaloga rekao da je ta odluka uvjetovana novom poreznom politikom zbog koje će Grad Metković izgubiti oko tri milijuna kuna zbog čega je potrebno pronaći optimalna rješenja da se naprave uštede kako bi Grad i gradske ustanove u novonastaloj situaciji mogli normalno funkcionirati. Prijedlog je usvojen s 13 glasova za i jednim suzdržanim.
     Sukladno prije usvojenom prijedlogu vijećnici su s 13 glasova za i jednim suzdržanim, usvojili prijedlog Odluke o promjeni naziva Gradskog kulturnog središta Metković prema kojem će se GKS Metković preimenovati u Ustanova za kulturu i sport Metković.
     Vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog Zaključaka o potpunom oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa prema kojem se Dubrovačko-neretvanska županija u potpunosti oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa za legalizaciju školske sportske dvorane OŠ Stjepana Radića.
     Usvojen je i prijedlog Zaključaka o prihvaćanju postavljanja Spomen-obilježja žrtvama komunističkog zločina na području Grada Metkovića. Riječ je o spomeniku za koje je idejno rješenje predložila Udruga Hrvatski domobran, Udruga ratnih veterana Hrvatske, Ogranak Metković, a koji će biti postavljen na prostoru uz ulaz na Groblje Sv. Ivana Nepomuka.
     Zadnja točka bio je prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnije ponude u postupku nabave financijskih sredstava pute kratkoročnog kredita u obliku revolving kredita u iznosu od 2 milijuna kuna, a od četiri pristigle ponude kao najpovoljnija izabrana je Zagrebačka banka.
     Na kanalu Grada Metkovića na YouTubeu objavljen je videozapis sa Sjednice.