vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Što, zapravo, znači biti tolerantan?

Metković, 27.11.2014. - Provodeći projekt Ministarstva socijalne politike i mladih Organizirane dnevne aktivnosti za starije Udruga Otac Ante Gabrić redovito organizira predavanja na temu Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi.
    Želeći obilježiti Međunarodni dan tolerancije, upriličeno je interaktivno predavanje ovlaštene psihoterapeutkinje dr. med. Asje Palinić Cvitanović koja je od nazočnih korisnika pokušala doznati što im znači biti tolerantan. Potaknuti stručnim vođenjem dr. Palinić Cvitanović, okupljeni su iznosili svoja razmišljanja pa se tema proširila i na odnose u obitelji, pažnju, povjerenje. Nametanje svoga mišljenja kao jedinoga ispravnog, nadmetanje tko je bolji, veći, važniji, osuđivanje drugoga – to je propast svake zajednice, i male i velike. Čovjek mora prihvaćati i poštovati različita mišljenja i uvjerenja te raditi na sebi kako bi se uklopio u zajednicu. Zaključeno je da je najveća moć u ljubavi i dobrim međusobnim odnosima.
    Ovakva predavanja uvijek su poticaj da se više osvrćemo na ono dobro i lijepo što nam život donosi kako bi lakše podnijeli teret svakodnevice – javljaju iz Udruge O. Ante Gabrić.