vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Izloženi radovi s umjetničke radionice

Metković, 25.11.2014. - U prošlu subotu je na prostoru Arheološkoga muzeja Narona otvorena izložba radova nastalih od 15. do 22. studenog na Umjetničkoj kiparskoj radionici Narona 2014. koja se četvrtu godinu održala u organizaciji Udruge PowerProgressiveArt.
    Ove je godine tema bila Vrijeme , a skulpture i instalacije rađene su u autohtonom materijalu – glini i kamenu. Sudjelovali su kipari: Ivona Biočić Mandić, Marija Čupić Senta, Ana Filipović Utovac, Ana Gizdić, Ante Leko, Livija Maričić, Mario Piteša, Georgette Yvette Ponte i Marija Sršen.

    U okviru sedmodnevne radionice održana je i Dječja Narona u kojoj su sudjelovali učenici OŠ Opuzen, pod vodstvom mentorice Nediljke Penović i OŠ Vladimira Nazora iz Ploča, pod vodstvom mentorice Marije Čupić.
   
Prilikom otvaranja izložbe prisutnima se prigodno obratila umjetnica Marija Sršen koja je ukratko predstavila projekt i radionicu, nakon čega je zahvalila svim umjetnicima koji su sudjelovali u njoj te djeci, njihovim mentoricama i sponzorima koji su pomogli ovogodišnju radionicu. Prije nego je otvorila izložbu, istaknula je da je Udruga PowerProgressiveArt posebno ponosna na to što su važnost projekta prepoznale dvije osnovne škole čiji su učenici sudjelovali u radionici, što su pokazale uvrstivši Dječju Naronu 2014 u svoj godišnji školski kurikulum.