vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Samoborski bregi Metkovcima previsoki

Metković, 25.11.2014. - Vratili smo se z bregov , nažalost bez bodova. Očekivali smo tvrdu utakmicu, bitku za svaku loptu, punu dvoranu i potporu njihovih navijača – izvještava Vinko Kaleb i nastavlja – kratak pregled utakmice dao nam je naš kapetan Jurica Zovko.

– Fantastična utakmica u predivnom ambijentu koji su stvorili njihovi navijači. Štoviše, voljeli bismo kada bi i mi imali takvu podršku kod kuće. Po rezultatu se vidi koliko smo se borili, za svaku loptu, kako u obrani tako i u napadu. Napokon je obrana proigrala, pa su napadi protivnika trajali i po dvije minute. Ne, nije bilo nikakve protekcije domaćih od strane sudaca, naprotiv. Jednostavno, u nekoliko se navrata događalo da nakon obrane našeg Mudrog (golman Mudrinjak op. a.) lopta ponovno dolazi u ruke protivnika. Da li u ruke, aut za njih, jednostavno nismo imali sreće s odbijenim loptama. Možda sam subjektivan, ali vjerujem da smo prvo poluvrijeme bili kudikamo bolji, možda i za 5-6 pogodaka razlike, ali nismo kapitalizirali našu bolju igru.
    Drugo poluvrijeme, nastavljamo u istom tempu, no ne uspijevamo povećati našu prednost. U ovoj nam je utakmici nedostajao Andi Dominiković i njegovi šutevi s distance. Smanjili smo tehničke pogreške, ali postotak realizacije kolektivno nam je bio preslab. Zadnja prilika za odvojiti se bila je sredinom drugoga poluvremena, ali nekoliko vezanih promašaja iz kontri, sedmerca i izrađenih akcija utjecalo je na konačan rezultat. Žao nam je prosutih bodova, pogotovo jer se igrala prava muška obrana i jer je Mudrinjak na golu činio čuda. Sigurno je imao dvadesetak obrana, a od toga dva obranjena sedmerca. Definitivno igrač utakmice usprkos našem porazu.
    Nakon devet kola RK Metković1963 je četvrti s zaostatkom od dva boda od vodećega Rudara.

RK Rudar - RK Metković 1963 23 : 18 (9:10)
RK Metković 1963
Karabatić, N. Dominiković, Jelčić, Marić 2, Kozina 2, Paponja 4, Matić 2, Mataga 3, Šunjić, Jelinić 3, Zovko 1, Previšić, Džeba 1, Mudrinjak 21obrana (19 + 2 pen).