vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Vrtićanima prezentiran program 'Vidi i klikni'

Metković, 21.11.2014. - Policijski službenici za prevenciju Policijske postaje Metković u suradnji s HAK-om danas su u Dječjem vrtiću Metković održali prezentaciju edukativnoga programa za sigurnost djece u prometu pod nazivom Vidi i klikni.
     Riječ je o programu koji je usmjeren na usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja djece u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu.
     U prezentaciji su aktivno sudjelovale tri skupine djece srednje i predškolske dobi, a tijekom jednosatnoga programa djeca su učila o pravilnom korištenju nogostupa, sigurnom prelasku preko raskrižja i ceste te riziku prolaska ceste između parkiranih vozila. Posebno im je skrenuta pozornost na propisno i sigurno sjedenje u vozilu uz korištenje sigurnosnih pojaseva, a simulirana je i posljedica neupotrebe sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja. Na kraju predavanja sva su djeca dobila prigodnu bojanku kako bi uz igru obnovila stečeno znanje.
     Sudeći prema reakciji mališana tijekom prezentacije, koncept učenja pokazivanjem i vježbama najbolji je način pripreme djece za sigurno sudjelovanje u prometu.