vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Priče za uho
Edukativna radionica na njemačkome jeziku

Metković, 20.11.2014. - U prostorijama Goethe-Instituta Zagreb održavala se u studenome jezična radionica pod nazivom Priče za uho. Na radionici su sudjelovali učenici iz svih PASCH-škola Hrvatske, a među njima su bili i učenici Gimnazije Metković Antonija Obrvan i Borna Nikolić.
    Projekt je vodio njemački ekspert za medijsku metodiku Mathias Baumann, a učenike su pratili i u radu podržavali profesori njemačkoga jezika Hrvoje Turčinović, Ana Bebić i Svjetlana Bebić.
    Stvaranje radiodrama i radiopriča može pružiti i veće zadovoljstvo nego njihovo slušanje. Osjetili su to na spomenutoj radionici i naši gimnazijalci. Razlog tome je što su učenici na radionici, osim usavršavanja svoje medijske vještine, mogli poboljšati i svoje jezične vještine. Zadatak radionice bio je osposobiti učenike, i jezično i medijski, u osmišljavanju, kreiranju i samostalnome montiranju kratke radio drame uz pomoć programa Audacity. Kako bi sebi što bolje dočarali cijeli proces medijskoga stvaranja, učenici su u sklopu radionice posjetili Hrvatsku radioteleviziju.
    Ne treba ni spominjati da su i učenici i njihov metodičar bili prezadovoljni dobivenim proizvodima.