vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

Četvrt stoljeća metkovskoga HDZ-a

Metković, 16.11.2014. - Proslavi 25. obljetnice osnutka GO HDZ-a Metković sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković nazočilo preko tristo članova i simpatizera te stranke, ali i građana koji su tamo došli čuti što će im reći HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu RH Kolinda Grabar Kitarović.
    O burnim danima s konca 1989. govorili su predsjednik GO HDZ-a Metković Nikola Oršulić i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić, koji je bio i prvi predsjednik metkovskoga HDZ-a. Prije nego se okupljenima obratila kandidatkinja Grabar Kitarović za govornicom su još bili predsjednik ŽO HDZ-a DNŽ i saborski zastupnik Branko Bačić te potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica, ujedno i izaslanica predsjednika Karamarka.
    Kada je Nikola Veraja. šef metkovskog Izbornoga stožera gđe Grabar Kitarović, najavio njezin izlazak na pozornicu nastao je buran pljesak i ovacije. Kandidatkinja Grabar Kitarović ponovila je ključna mjesta iz svoga predstavljanja izbornoga programa od prije nekoliko dana u Zagrebu, poput važnosti izgradnje Pelješkoga mosta, a Metkovcima će, postane li predsjednicom RH, morati održati obećanje da će se tada s njima češće viđati.