vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva junački s 5:1 nadigrala Junak

Metković, 16.11.2014. - NK Neretva jučer je na igralištu Iza Vage s visokih 5:1 nadigrala sinjski NK Junak. Golove za domaće postigli su: Ćelić u 26. minuti, Jerković u 49. i 78. te Milinković u 53. i 66. Jedini pogodak za goste iz Sinja postigao je Matijašević u 81. minuti susreta. Nakon 15 odigranih kola Neretva na tablici zauzima šesto mjesto.
     Početak utakmice obilježila je čvrsta igra obiju momčadi, a međusobno odmjeravanje snaga vodilo se uglavnom na sredini terena. Da je Neretva kvalitetnija i psihološki spremnija pokazalo se u 26. minuti susreta kada Tomas koristi grešku gostujuće obrane i oduzetu loptu nabacuje Ćeliću koji pogađa za 1:0.
     U nastavku, Neretva već u 49. minuti preko Jerkovića postiže pogodak, a samo četiri minute kasnije na 3:0 povećava Milinković, što je potpuno uzdrmalo gostujuću momčad. Do kraja susreta po jednom još pogađaju Milinković i Jerković. Rezultat je zaključio Matijašević koji je u 81. minuti s desetak metara uspio savladati vratara Hodžića.
Za Neretvu igrali: Hodžić, Vlahović, Tomas, Kuran, Glavan, Vrnoga (od 56. minute Crnčević), Batinović (od 67. minute Ereš), Ćelić, Milinković (od 83. minute Sršen), Brečić, Jerković.
Za Junak igrali: Cvrlje, Perić, Ramljak, Vardić, Ljubas, Lipotić (od 66. minute A. Buljan), Matijašević, Sablić, Roguljić (od 56. minute Jelić), Samardžić, Maganić (od 40. minute J. Buljan).