vijesti www.metkovic.hr

 

Rezultati akcije 'Martinje'

Metković, 13.11.2014. - Povodom Martinja, narodnoga običaja krštenja mošta, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveli su u razdoblju od 7. do 11. studenoga preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola s ciljem prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica.
    Tijekom spomenutog razdoblja na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na vožnju pod utjecajem alkohola i droga kontrolirano je 728 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 28 vozača.
    Najveći broj alkoholiziranih vozača bio je u dobnim skupinama od 18 do 24 godina (9) i 31 do 40 godina (8). Koncentracija alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg izmjerena je kod 12 vozača, a isti broj vozača imao je koncentraciju alkohola između 1,01 i 1,5 g/kg.
    Osim vožnje pod utjecajem alkohola, iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama zabilježena su 292 prekršaja od kojih je najviše bilo zbog brzine, njih 121.
    U ovom razdoblju zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena – priopćuju iz PP dubrovačko-neretvanske.