vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gimnaziji odobren projekt unutar Programa Erasmus+

Metković, 7.11.2014. - Gimnaziji Metković odobren je projekt unutar Programa Erasmus+, tj. njegove aktivnosti Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, čime je ta škola ušla među 12 % odobrenih projekata u Republici Hrvatskoj.
    Nositelji projekta radnoga naslova What´s the Use of It su: Aktiv matematike, Aktiv informatike i Aktiv stranih jezika, a koordinatorica je prof. Ljiljana Jeličić. Škole partneri Gimnaziji Metković su škole iz Rumunjske, Turske, Španjolske i Cipra s dodijeljenim sredstvima od 160 000 €.
    – Naši će učenici tijekom sljedećih dviju godina upoznati matematičke kurikule u partnerskim školama i posjetiti neke od njih. Cilj projekta je izraditi zajedničke radne materijale na Moodlu kojima bi se pokazalo kada te gdje sve koristimo matematiku i matematičke funkcije.
    Početkom prosinca našu će školu posjetiti predstavnici partnerskih škola. Na radnome sastanku, uz dogovor o aktivnostima unutar projekta, goste iz Rumunjske, Turske, Španjolske i Cipra upoznat ćemo sa svojom školom, školskim kurikulom, gradom i županijom – rekla je voditeljica Projekta Ljiljana Jeličić, prof. savjetnik u Gimnaziji Metković.
    Erasmus+ novi je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014. - 2020. godine. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta.
    Program se sastoji od sljedećih aktivnosti:
• Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
• Ključna aktivnost 2 - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
•  Ključna aktivnost 3 - Potpora reformi politika.