vijesti www.metkovic.hr

 Humanitarna priredba

Veliko, veće – Neretvansko srce

Metković, 31.3.2014. - Koliko je veliko neretvansko srce najbolje pokazuje sinoćnji humanitarni koncert u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću, koji je i nosio naziv Neretvansko srce, na kojemu se okupilo preko tri tisuće posjetitelja kako bi čuli svoje omiljene pjevačice i pjevače, ali i kako bi kupnjom ulaznice pomogli opremanje rehabilitacijskog centra za djecu s teškoćama u razvoju.
    Zamisao o koncertu rodila se u glavi Ivane Nikolac, članice UOSI Prijatelj koja je uz Zakladu Neretvansko srce suorganizator koncerta, a veliku pomoć pružili su joj Melanija Rakić i Nikola Popovac. Pozivu na humanitarni koncert odazvali su se mnogi pa ćemo ih nabrojiti redoslijedom nastupa: Zbor mladih Župe sv. Stjepana iz Opuzena, Klapa Sveti Nikola, Valentina Mijić, metkovska grupa Versi, Zorica Andrijašević, veteran humanitarnih koncerata Mate Bulić s pratećom grupom Delta i Jole sa svojom grupom Viva. Na kraju je, kao gost iznenađenja, nastupio Danijel Boto.
    UOSI Prijatelj je i prije organizirao slične koncerte, poput onih za kupnju dizala i bolnici Kalos u Veloj Luci ili za nabavku kombi-vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Ta je udruga je tijekom više od desetljeća svoga djelovanja postala jedna od najaktivnijih u Hrvatskoj jer ne samo da skrbi o osobama s invaliditetom nego ih i aktivno uključuje u društveni život, što je možda još najvažnije od svega. O tome što su sve radili samo prošle godine možete doznati iz izvješća s njihove nedavne Redovne skupštine.