vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Održana 54. smotra kazališnih amatera DNŽ

Metković, 30.3.2014. - Jučer je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana 54. smotra kazališnih amatera Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj su svoje kazališne uratke predstavila tri amaterska kazališta: Studentski teatar Lero iz Dubrovnika, Amatersko kazalište Opuzen i Metkovsko amatersko kazalište.
     Dubrovčani su izveli predstavu Pomrčina na tekst Anice i Ruđera Boškovića u adaptaciji Davora Mojaša, Opuzenci predstavu Zimski prostor prema tekstu Tonćija Petrasova Marovića, a Metkovci predstavu Milana Grgića Ne daj se Njofra u režiji Gorkoga Dumanića. Predstave Zimski prostor i Ne daj se Njofra domaća je publika ima prigodu vidjeti u okviru prošlogodišnjih Prosinačkih svečanosti.
     Svojim nastupom na županijskoj smotri tri spomenuta ansambla pokušala su izboriti nastup na 54. festival hrvatskih kazališnih amatera koji će se održati od 23. do 25. svibnja u Vodicama i od 30. svibnja do 1. lipnja 2014. u Slavonskom Brodu. Amaterske glumce, njihove redatelje i predstave ocjenjivala je selektorica Dubravka Crnojević Carić, a tko će Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljati na Festivalu znat će se za desetak dana.