vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Kako sam pobijedila karcinom žučnjaka

Metković, 28.3.2014. - Nadam se da ću svojim iskustvom u liječenju i izlječenju karcinoma proširiti Vaše spoznaje o zdravlju i zdravom načinu života. Nemojte odbacivati jednu ljudsku priču, zbog vlastitog ega ili taštine, jer moja priča može utjecati na Vaš stav o životu. Ako ništa drugo, možete samo ostaviti odškrinuta vrata...
    Tim riječima svoj nastup započinje Stela Perši koja je prije dvije i pol godine oboljela od neizlječivog karcinoma žučnjaka. Nakon što je medicina digla ruke od nje nije joj ostalo ništa drugo nego da se proba sama izliječiti. Kako? To će objasniti na predavanju sutra, 29. ožujka u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 20 sati.
    – Sve više ljudi ima problem s prostatom, probavom, štitnjačom, venama pa i glavom. Naše tijelo ima tri cilja: da se obnavlja, da održava optimalno zdravlje te da se zaštiti od bolesti. Dijeta i vježba igraju ključnu ulogu u održavanju i poboljšavanju zdravlja. Smatram da to svoje iskustvo jednostavno moram podijeliti sa drugim ljudima, tim više što sam se pred 15 godina iz jedne prometne nesreće uspjela ustati iz invalidskih kolica, kako bi im rekla da je sve do nas i naše glave – rekla nam je gđa Perši.