vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovske nogometašice odigrale prvu utakmicu Iza Vage

Metković, 23.3.2014. - Jučer je na igralištu Iza Vage odigrana prijateljska utakmica u kojoj su snage odmjerile nogometašice ŽNK Neretva i ŽNK Marjan, a nakon tri puta po dvadeset minuta rezultat je na kraju bio 6:1 za gošće iz Splita. Metkovskim je curama to bila prva službena utakmica od osnutka kluba, a odigrana je sa svrhom populariziranja ženskog nogometa u Metkoviću i dolini Neretve. Sudeći po broju igračica koje su se u posljednjih mjesec dana učlanile u ŽNK Neretva, njih 50, igračkoga kadra klubu neće nedostajati.
     Utakmicu je pratio i predsjednik Županijskoga nogometnoga saveza Mate Dugandžić pa smo ga zamolili za kraću izjavu.
     – Mislim da ljudi nisu svjesni koliko je ovo povijesni trenutak za dolinu Neretve, ali i za cijelu županiju jer ženski nogometni kub djeluje još jedino u Dubrovniku. Budućnost ženskog nogometa u Hrvatskoj je velika, a jedini razlog što je premalo klubova u ženskom nogometu je trenutna financijska situacija u državi. Međutim, s vremenom će se ženski nogomet sve više razvijati. Vjerujem da će vrlo brzo, po uzoru na Metković, biti pokrenuta inicijativa i u Pločama i Opuzenu i da će se i u tim mjestima osnovati ženski klubovi – rekao nam je Mate Dugandžić.
Za ŽNK Neretva igrale: Jurjana Bebić, Ivana Kolovrat, Karla Jurković, Glorija Šimunović, Marija Kiridžija, Iva Krtalić, Matea Kaleb, Manuela Bezer, marija Popović, Dragana Pratežina, Martina Vuica, Ivana Zeljić, Jelena Kešina, Zdenka Ramić, Ivana Volarević, Lucija Karačić, Anamarija Jurković i Petra Tošić. Trener: Neven Majić.
Za ŽNK Marjan igrale: Franić, Pedišić, Mlinarević, Klarić, Pijuk, Gegollaj, Mikulić, Aličević, Lekšić, Govorko, Mudrinić, Regjo, Miglez, Vujčić, Lučić, Livaja, Domazet. Veža, Grzbišić. Trener: Jozo Pirić.